Mies van der Rohe Replica

Op zoek naar elegantie? Kijk dan eens naar de Barcelona Chair van Mies van der Rohe. Deze stoel verenigt het beste van design in één ontwerp: comfort, klasse én kwaliteit. Al sinds 1929 een toonbeeld van modernisme en design. Wereldwijd is de Barcelona Chair een icoon in elk interieur. Zo haal je dus het stijlgehalte in je interieur omhoog!

31 artikel(en)

Sorteer op

31 artikel(en)

Sorteer op

Meer over Mies van der Rohe

De Barcelona Chair replica werd ontworpen door Duits-Amerikaans architect Ludwig Mies van der Rohe voor een paviljoen tijdens World Expo 1929 in Barcelona. Het was de plaats van de openingsceremonie van de expo, gehouden door de Spaanse koning Alfonso XIII en koningin Victoria. Enkele van de Barcelona Chair diende als kerkbanken. Mies van der Rohe was een pionier en een grootmeester in het creëren van proporties. Hij was een van der eerste binnen het modernisme.
Hij bevrijdde woonruimtes van ornamenten, bloemversieringen en accessoires en plaatste modern design meubilair zoals de Barcelona Chair die tot op de dag van vandaag als stijlicoon wordt gezien. De nieuwe interieurs zijn gekenmerkt door eenvoud in staal, glas en beton. De hoogwaardige materialen en het nobele design zijn de hoofdredenen dat de Barcelona Chair al vele jaren een icoon is onder design liefhebbers wereldwijd.