Verner Panton Replica

Op zoek naar de iconische S-stoel van Verner Panton? Geïnspireerd door Gerrit Rietveld ontwierp Verner Panton de Panton Chair in 1959. Bekijk hieronder de verschillende kleuren van de Panton Chair. Voor elk interieur en stijl is de Panton Chair onmisbaar. Tevens is er ook een junior variant waardoor je ook jouw kind in stijl kan laten opgroeien.

9 artikel(en)

Sorteer op

9 artikel(en)

Sorteer op

Meer over Panton

De Verner Panton Chair, de zeer bekende gelijknamige stoel van Verner is een wezenlijke klassieker die door zijn S- vorm een waar icoon vormt voor de design liefhebber. Verner ontwierp deze stoel in 1959, omdat hij was geïnspireerd door het ontwerp van de Zigzag stoel van Gerrit Rietveld. Verner wilde in combinatie met zwaartekracht en evenwicht van de omgeving een bijzonder ontwerp realiseren
Met nieuwe theorieën over het draagvlak en de lifting van materiaal ontstond de eerste stoel die gemaakt werd uit één stuk doorlopende kunststof. De Panton Chair werd een waar Icoon. In 1970 stond de Panton Chair op de voorkant van het bekende tijdschrift Nova, en in 1995 maar liefst 25 jaar later sierde de stoel de voorkant van de Britse Vogue, terwijl bekend supermodel Kate Moss verleidelijk om de Panton Chair heen hing.