SALE NOG MAAR UUR TE GAAN!
20% KORTINGSCODE: SALE
Eames stoel DSW

EAMES DSW: ZIE DE DETAILS, ERVAAR DE KWALITEIT

Heb jij de ideale eetkamerstoel nog niet gevonden? Ben je op zoek naar een eetkamerstoel met een tijdloos karakter - een stoel die altijd mooi blijft en lang meegaat? De Eames DSW heeft zijn wortels in de jaren 40, maar is vandaag de dag nog erg geliefd en overal terug te zien. Binnenkort wellicht ook in jouw interieur?

De Eames DSW eetkamerstoel wordt gekenmerkt door de minimalistische, matte zitting die rust op een esdoornhout onderstel. Het onderstel is zodanig vormgegeven dat deze een speelse aanvulling vormt op de stoel. Dit is te danken aan de x-vormen die terug zijn te zien in de stalen elementen waarmee de houten stoelpoten met elkaar worden verbonden.

Bestel de Eames DSW hier >>

Eames stoel dsw model

EAMES DSW: EEN KORTE INTRODUCTIE

Wat maakt de Eames DSW zo’n tijdloos icoon? Dat is te danken aan het feit dat de stoel revolutionair was voor de tijd waarin deze is ontworpen. Nog nooit eerder was er iemand in de wereld van interieurdesign die zitschalen op een dergelijke manier wisten te vervaardigen als Charles en Ray Eames. Wat bewerkstelligden de ontwerpers ermee? Het koppel wist ten eerste natuurlijk mooie stoelen neer te zetten. Er schuilt echter meer achter de stoel dan alleen schoonheid: ook is de stoel erg functioneel dankzij het feit dat het onderstel makkelijk los is te maken van de zitting. Hierdoor is de stoel makkelijk te transporteren. Ook baanbrekend functioneel is het feit dat de stoel gemaakt is van materialen die goedkoop te vervaardigen zijn, die ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te maken zijn.

Bestel de Eames DSW hier >>

EAMES DSW: DE TIJDSGEEST

In 1949 ontwierpen en bouwden Charles en Ray Eames hun eigen woning in Pacific Palisades, als onderdeel van het Case Study House Program, dat werd gesponsord door het Arts and Architecture Magazine. Hun ontwerpen en innovatieve manier van materiaalgebruik maakte dit huis een van de meest belangrijke naoorlogse residenties ter wereld. Het is echter hun bijzondere stoelenlijn die tot op de dag van vandaag een van de meest revolutionaire iconen uit de jaren 50 is die de wereld heeft veranderd. In het naoorlogse tijdperk, was men op zoek naar nieuwe idealen die een stevig fundament zouden vormen voor een mooie toekomst. Dat is ook onderliggend de drijfveer van Charles en Ray Eames toen zij de Eames DSW en haar broertjes en zusjes ontwikkelde. Het ontwerp is namelijk ontstaan toen het designerduo deelnam aan de Low-Cost Furniture Design competitie in New York, een wedstrijd die tot doel had goedkoop en functioneel meubilair te laten ontwikkelen. Aldus heeft het koppel een nieuw tijdperk weten in te luiden op het gebied van interieurdesign.

Ontdek de vele beschikbare kleuren >>

Eames stoel DSW variaties
Eames design stoel DSW klantenfoto 6
Eames design stoel DSW klantenfoto 16
Eames design stoel DSW klantenfoto 14
Eames design stoel DSW klantenfoto 20
Eames design stoel DSW klantenfoto 21
Eames design stoel DSW klantenfoto 7

EAMES DSW BIJ KLANTEN THUIS

Benieuwd naar onze nummer 1 bestseller? Dan zit je op de juiste pagina! De Eames DSW is namelijk ons bestverkochte product, en dat is niet zonder reden. Het tijdloze uiterlijk is in combinatie met de kwalitatief hoogstaande kwaliteit een ware aanwinst in het interieur. Bekijk in de fotogalerij hoe onze creatieve klanten de Eames DSW in hun interieur hebben geplaatst.EAMES DSW IN VERSCHILLENDE SETTINGS

De Eames DSW stoelen passen uitstekend in iedere moderne inrichting. Het zal je wellicht ook aanspreken hoe praktisch deze stoelen zijn. Ze zijn erg licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De stoelen zijn ook erg compact, waardoor ze zelfs in kleine moderne ruimtes hun plek kunnen vinden. Hoe zou jij ze in je interieur plaatsen?

EAMES DSW SAMENSTELLEN OF AANVULLEN

De Eames DSW is an sich al een flexibel meubelstuk dankzij het feit dat deze in elk interieur te plaatsen valt. Omdat wij vinden dat flexibiliteit niet alleen de model stoel betreft, maar ook de kleur, bieden wij een groot scala aan kleuren Eames DSW aan om te garanderen dat er voor elk interieur de perfecte match bestaat. Al deze kleuren zittingen zijn tevens te combineren met twee soorten onderstellen: een lichte en een donkere variant.

Nog meer variatie creëer je met de Eames DSW zitkussens. Deze zitkussens zijn eveneens in veel kleuren verkrijgbaar, zodat je een extra kleurtje aan je set Eames stoelen kunt toevoegen. Extra fijn is het feit dat de stoelen ook nog eens extra comfortabel en warm zijn dankzij de kussentjes. Óók voorkomt het krassen op het zitvlak.

Eames DSW / Mat:

Eames stoel dsw wit  Eames stoel dsw zwart  Eames stoel dsw blauw  Eames stoel dsw rood  Eames stoel dsw olijf  Eames stoel dsw groen  Eames stoel dsw geel  Eames stoel dsw wit 


Eames DSW / Onderstellen:

Eames stoel dsw wit zwart onderstel  Eames stoel dsw transparant 
Eames stoel dsw kussen

EAMES DSW: FEITJES OP EEN RIJTJE


Ben jij ook weg van de Eames DSW? Wij begrijpen waarom! Om de stoel nog even samen te vatten zetten wij een paar feitjes over dit iconische meubelstuk op een rijtje:

  • Design meubels vink UV-bestendig en vuilafstotende zitting
  • Design meubels vink Oorspronkelijk ontworpen in 1949
  • Design meubels vink Al ruim 4 jaar onze bestseller
  • Design meubels vink Draagkracht tot 110 KG
  • Design meubels vink Beschikbaar in veel varianten

Eames DSW Bestellen